Simpozion Internațional de Lingvistică și Metodologia Predării Limbii Japoneze

APJR organizează, încă din 2006, un Simpozion Internaţional de Lingvistică şi Metodologia Predării Limbii Japoneze, cu sprijinul generos al Japan Foundation. În fiecare an, simpozionul se bucură de prezenţa unor profesori invitaţi din Japonia, dar şi a numeroşi participanţi din ţară şi din străinătate (Bulgaria, Serbia, Slovacia, Franţa, Germania, Taiwan etc.).

Scopul principal al simpozionului este de a crea o reţea de colaborare între profesorii de limba japoneză din România şi din ţările învecinate, oferindu-le prilejul de a-şi prezenta rezultatele propriilor cercetări, de a descoperi metode de predare noi, de a face schimb de idei şi păreri şi de a se pune la curent cu cele mai noi materiale didactice.

Pe această pagină sînt prezentate datele cele mai importante despre fiecare dintre ediţiile de pînă acum ale simpozionului.

Ediția a opta, 20-21 septembrie 2014

Invitat special: prof. dr. Emma TAMAIANU-MORITA, Universitatea din Akita

Program simpozion 2014

Ediția a șaptea, 21-22 septembrie 2013

Invitat special: prof. dr. Masahiro IJIMA, Universitatea din Tokyo.

Program simpozion 2013

Ediția a șasea, 15-16 septembrie 2012

Invitat special: prof. dr. Hideyuki YOSHIOKA, Universitatea Waseda, Tokyo.

Program simpozion 2012

Ediția a cincea, 10-11 septembrie 2011

Invitat special: prof. dr. Yasuko SASAKI, Universitatea Ochanomizu, Tokyo. Puteți vedea aici pozele de la finalul simpozionului.

Program simpozion 2011

Ediţia a patra, 19-20 septembrie 2009

Invitaţi:

Prof. Motoki KOBAYASHI (Universitatea din Kagoshima): „Retragerea voluntarilor JICA și viitorul predării limbii japoneze în România”

Stephen COMEE (Japan Foundation): ”The Difficulty of Translating Japanese Literature into Western Languages”

Prof. Nobuko KIBE (Universitatea din Kagoshima): „Diferenţe regionale de accent și intonaţie” (workshop)

Program simpozion 2009

Ediţia a treia, 20-21 septembrie 2008

Invitat special:

Prof. Hitomi OKAZAKI (Universitatea Ochanomizu, Tōkyō): „Predarea limbii japoneze cu accent pe conţinut – explorarea unui stil de viaţă durabil împreună cu partenerii”

În prima zi a simpozionului, prof. Okazaki a susţinut şi un workshop cu tema „Învăţarea durabilă şi predarea limbii japoneze – experienţă practică”, realizat împreună cu patru doctoranzi, cadre didactice la Universitatea Ocha no Mizu şi la Universitatea din Bucureşti.

Program simpozion 2008

Ediţia a doua, 8-9 septembrie 2007

Invitat:

Hideo FUKUSHIMA – director, Departamentul de Planificare din Ministerul Afacerilor Externe: „Despre noul program de voluntari japonezi”

Program simpozion 2007

Prima ediţie, 23-24 septembrie 2006

Invitat special:

Prof. Mayumi Usami (Universitatea de Limbi Străine din Tokyo): „Folosirea conversaţiei autentice în predarea limbii japoneze şi teoria politeţii discursive”

Program simpozion 2006

Comentariile sunt închise.