Nihongo Nōryoku Shiken 2011

UPDATE

Voucherele pentru Nouryoku Shiken au fost definitivate. Pentru a intra în posesia lor, aveți la dispoziție următoarele opțiuni:

1. Candidații care studiază limba japoneză la o instituție sunt rugați să contacteze profesorii sau persoanele de contact de la instituțiile respective.

2. Candidații din București care s-au înscris individual sunt așteptați să-și ridice voucherele la Biroul Nouryoku Shiken, conform orarului afișat mai jos.

3. Candidații din provincie care s-au înscris individual își vor putea ridica voucherul în ziua examenului (4 decembrie) de la ora 8:45, la Universitatea Româno-Americană.

Biroul Nouryoku Shiken (str. Pitar Mos 7-13, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine; același ca și pentru înscrierile la examen) va fi deschis pentru ridicarea voucherelor numai în săptămâna 7-11 noiembrie 2011 și va avea următorul program:

Luni (7 noiembrie): 18-20

Miercuri (9 noiembrie): 9-11

Vineri (11 noiembrie): 18-20

Voucherele pot fi ridicate și de altcineva (părinte, coleg etc.) care va prezenta un act de identitate și va semna pentru ridicare. Vă rugăm însă să ne transmiteți în prealabil prin email numele persoanei care va ridica voucherul.

Dacă mai aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați la adresa de email pentru Nouryoku Shiken (nouryokushiken2011@gmail.com)  sau la numărul de telefon 0734-089-425 (Vodafone).

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Anul acesta, Nihongo Nōryoku Shiken (Examenul de atestare a cunoştinţelor de limba japoneză) va avea loc în data de 4 decembrie 2011. Locul de desfășurare a examenului va fi anunțat ulterior.

Nōryoku Shiken este administrat în România de către Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România – APJR, în colaborare cu Japan Foundation. Prin urmare, toată organizarea examenului (inclusiv înscrierile) va fi făcută de către asociaţie. Avînd în vedere faptul că Ambasada Japoniei nu mai gestionează acest examen, vă rugăm să nu sunaţi şi să nu scrieţi la Ambasadă pentru detalii.

 ––––––––––––––––––––––––––-

Începînd din 2010, structura examenului a cunoscut cîteva modificări importante.

Faţă de anii trecuţi, modificările cele mai importante în structura examenului sînt următoarele:

– trecerea la cinci niveluri, denumite de acum N1, N2, N3, N4 şi N5. (N3 este un nivel nou introdus care are menirea de a acoperi discrepanţa dintre vechile niveluri 3 kyū şi 2 kyū.)

– reducerea numărului de secţiuni de la trei la două la N1 şi N2 (Vocabular / gramatică şi Citire)

Detalii despre punctele care au fost revizuite şi despre competenţele vizate de noua structură se găsesc aici (în engleză) şi aici (în japoneză). Consultaţi aceste materiale pentru a hotărî la ce nivel doriţi să candidaţi!

—————————————————————

Proceduri de înscriere

Înscrierile se fac în perioada 12 septembrie – 7 octombrie 2011, prin modalităţile detaliate mai jos.

Taxele de înscriere pentru cele 5 niveluri sînt următoarele:

 • N1: 100 lei
 • N2: 100 lei
 • N3: 70 lei
 • N4: 70 lei
 • N5: 70 lei

—————————————————————

Modalităţi de înscriere

Înscrierea se poate face în două moduri: fie direct, fie prin poştă.

Primul pas pentru înscriere, indiferent de modalitatea aleasă, este achitarea taxei de înscriere la examen în funcţie de nivelul la care doriți să vă înscrieți. Achitarea acestei taxe se poate face NUMAI prin bancă, în contul următor:

Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România

Cont IBAN: RO81RZBR0000060012836109

Raiffesen Bank, Sucursala Piaţa Romană

Piaţa Romană nr. 9, Bucureşti

Banii se pot depune în numerar la orice ghişeu / sucursală / filială Raiffeisen Bank din România (Bucureşti sau provincie).

 • menţionaţi pe formularul de depunere „Pentru examen japoneză” şi aveţi grijă să păstraţi copia după Foaia de vărsămînt pe care o primiţi de la bancă, deoarece aceasta reprezintă dovada efectuării plăţii şi serveşte drept chitanţă.
 • pe formularul de la bancă trebuie să apară numele candidatului; prin urmare, dacă, de exemplu, o persoană face depuneri pentru mai mulţi candidaţi, va trebui să completeze cîte un formular cu numele fiecăruia. Depunerea poate fi făcută de către părinţi pentru copii sau de către profesori pentru elevi etc., dar numele de pe formular trebuie să fie al candidatului/ei care se va prezenta efectiv la examen.

ATENȚIE!    Pentru această depunere, banca percepe un comision din valoarea tranzacţiei. Comisionul trebuie suportat de către cel care face depunerea pentru ca suma ajunsă în final în cont să fie de fix 70 / 100 de lei.

Plata se poate face şi prin transfer bancar (inclusiv online), dintr-un cont deschis la orice altă bancă în contul de mai sus. În acest caz, păstraţi copia după Ordinul de plată emis la transfer.

După achitarea taxei de examen, aveţi următoarele opţiuni:

1. Înscriere directă

Înscrierile se pot face direct, la Biroul Nōryoku Shiken amenajat la demisolul clădirii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, str. Pitar Moş nr. 7-13 (în spatele Cinema Scala). (click pentru hartă)

În perioada de înscrieri, Biroul va funcţiona după următorul program:

12 septembrie (luni): 17-20

14 septembrie (miercuri): 9-12

19 septembrie (luni): 17-20

21 septembrie (miercuri ): 9-12

26 septembrie (luni): 17-20

28 septembrie (miercuri): 9-12

30 septembrie (vineri): 17-20

3 octombrie (luni): 9-16

4 octombrie (marți): 13-20

5 octombrie (miercuri): 9-16

6 octombrie (joi): 13-20

7 octombrie (vineri): 9-16

Documente necesare la înscriere:

–          o copie după documentul de la bancă prin care se face dovada achitării taxei

–          2 fotografii (3cm x 3cm). Vă rugăm insistent ca fotografiile să aibă dimensiunea de 3cmx3cm și să vă scrieți numele pe spatele fiecăreia.

La Birou, candidații vor primi formularul de înscriere pentru a-l completa pe loc, precum şi broşura cu explicaţii despre desfăşurarea examenului.

Un candidat poate fi înscris şi de către o altă persoană (ex.: coleg / profesor / părinte), dar cel/a care face înscrierea trebuie să aibă grijă la acurateţea datelor trecute în formular.

Atenţie:

 • biroul va funcţiona numai în timpul perioadei de înscriere (12 septembrie – 7 octombrie) şi numai în intervalele orare precizate mai sus. În timpul programului, la birou se va afla un responsabil care va oferi detalii despre completarea formularului şi despre desfăşurarea examenului.
 • înscrierea se poate face numai DUPĂ achitarea taxei; dacă nu există dovada efectuării plăţii, responsabilul nu va înmîna formularul de înscriere şi nu va înscrie candidatul

—————————————————————

2. Înscriere prin poştă

Modalitatea de înscriere prin poştă se adresează în primul rînd candidaţilor din provincie şi constă în următorii paşi:

 • pasul 1:

descărcaţi de aici Formularul de inscriere (în format .pdf) şi Brosura cu explicatii.

 • pasul 2:

printaţi Formularul, numai faţă (5 pagini). NU printaţi faţă-verso!

 • pasul 3:

completaţi cu atenţie Formularul de înscriere, urmărind modelul de completare din broşură. Trebuie completate TOATE paginile, cu excepţia ultimei (care este rezervată pentru organizatori).

 • pasul 4:

lipiţi cele 2 fotografii pe spaţiile speciale de pe paginile 3 şi 4 din formular (Voucher şi Voucher Copy)

 • pasul 5:

introduceţi într-un plic Formularul de înscriere (cu tot cu ultima pagină, a cincea) ŞI copia după documentul care dovedeşte achitarea taxei.

 • pasul 6:

trimiteţi plicul prin poştă pe adresa de mai jos:

Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România

CP 193 OP 22

Bucureşti

Plicul trebuie să ajungă până cel tîrziu pe 7 octombrie (ultima zi de înscrieri). Nu vor fi acceptate plicurile care ajung după această dată.

—————————————————————

Indiferent de modalitatea de înscriere, după procesarea tuturor înscrierilor candidații vor intra în posesia unui voucher care atestă înscrierea la examen şi pe care trebuie să îl aibă asupra lor în ziua examenului. Acestea vor cuprinde indicaţii despre locul de desfăşurare a examenului. Modalitățile de a intra în posesia voucher-ului sunt următoarele:

–          voucher-ul se poate ridica personal de la Biroul JLPT conform unui program care se va afișa după încheierea perioadei de înscriere

–          pentru candidații care se înscriu prin intermediul unei instituții: voucher-ul se va ridica de la un profesor al respectivei instituții

–          pentru candidații înscriși ca individual (în principal cei din provincie) se va amenaja un birou la universitatea unde va avea loc examenul și aceștia își vor putea ridica voucher-ul în ziua examenului.

—————————————————————

Precizări finale

 1. Pentru detalii cu privire la modalitatea de înscriere sau la desfăşurarea examenului, puteţi scrie pe adresa de mail nouryokushiken2011@gmail.com sau puteţi suna la numărul de telefon 0734-089-425 (Vodafone)  în perioada 12 septembrie – 7 octombrie, între orele 13:00 şi 16:00.
 2. Profesorii de la instituţiile unde se studiază limba japoneză sunt rugați să facă înscrieri “în bloc” pentru toţi candidaţii din instituţia respectivă. În acest caz, voucher-ele vor fi trimise pe adresa instituţiei, urmînd să fie apoi distribuite candidaţilor.
 3. În cazul înscrierilor prin poştă, pot fi incluse actele mai multor candidaţi într-un singur plic.

ATENȚIE! Dacă optați pentru această modalitate, este obligatoriu ca în plic să introduceți și o listă cu numele candidaților ale căror formulare se găsesc în plic. Vă rugăm să trimiteți această listă și prin email. La primirea plicului, responsabilul de înscrieri vă va trimite un email de confirmare.

 1. Înscrierea la examen presupune implicit respectarea tuturor regulilor care țin de desfășurarea acestuia. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că instituția unde va avea loc examenul are propriile reguli interne, care trebuie respectate (de exemplu, fumatul este interzis în interiorul clădirii). De asemenea, vă rugăm insistent să urmați indicațiile primite de la responsabilii cu desfășurarea examenului, atât la înscriere cât și în ziua examenului.
 2. Mai multe informaţii despre Nōryoku shiken se găsesc pe site-ul oficial al examenului. Pe site se gasesc si citeva exemple de subiecte posibile.
Publicitate

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: