Expozitie de fotografie: JAPONIA renaste dupa cutremur

(text preluat de pe site-ul Ambasadei Japoniei)

 

Expozitie de fotografie: JAPONIA renaste dupa cutremur

In perioada 15-29 noiembrie la sala „Irina Nicolau” a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti (Sos. Kiseleff nr. 3) va fi deschisa expozitia de fotografie: JAPONIA renaste dupa dezastru.
Vernisajul va avea loc pe data de 15 noiembrie, de la orele 16:30 si va fi urmat de un scurt recital de muzica traditionala japoneza la shamisen, in interpretarea lui Yumiko Matsumoto.
Anul acesta pe 11 martie, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaş val tsunami, care a devastat regiunea de coastă şi a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morţi şi dispăruţi şi importante pagube materiale. Astăzi, la opt luni după cutremur, se depun încă eforturi susţinute pentru renaşterea şi reconstrucţia zonelor afectate.
Imaginile cuprinse în expoziţia de faţă sunt mărturii ale acelor momente dramatice şi a zilelor ce le-au urmat şi spun poveştile cutremurătoare ale supravieţuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiţi să trăiască în adăposturi speciale. Sunt mărturii despre oamenii obişnuiţi care au avut puterea de a depăşi greutăţile şi de a o lua de la capăt, aşa cum şi Japonia, o ţară adeseori lovită de dezastre naturale, a găsit forţa să renască în urma unui cataclism natural de o amploare fără precedent.
Selecţia de faţă cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apărării din Japonia, a Universităţii Fukushima, ziarului Fukushima Minpo şi editurii KK Best Sellers.
INTRAREA ESTE LIBERA.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: