Școala de vară de limba japoneză (ediția a III-a)

Am ajuns și la finalul celei de-a treia ediții a Școlii de Vară de Limba și Cultura Japoneză (poze aici) și dorim să le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment. Participanții la această ediție au dovedit că pasiunea pentru Japonia este mai mare decât multe inconveniente. Le mulțumim că au ales ca în vacanță să vină la școală și să nu se sperie de cele trei etaje de urcat zilnic de câteva ori și de cele aproape 40 de grade.

Suntem recunoscători Ambasadei Japoniei, de unde am primit un sprijin extrem de important. Îi mulțumim d-lui Ambasador Natsuo AMEMIYA pentru sprijinul acordat, ca întotdeauna, acțiunilor APJR, și personalului japonez al Ambasadei, care s-a implicat alături de noi în organizarea efectivă a școlii de vară. Am avut plăcerea de a-i avea alături de noi în fiecare zi, fie pentru a susține prezentări despre Japonia, fie pentru a participa la cursuri.

Au lucrat împreună, înfruntând căldura de dimineață până seara, profesori de la principalele instituții unde se predă limba japoneză: Andrada Bărbulescu (International House Bucharest), Magdalena Ciubăncan (Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”), Laura Danilevici (Școala Japoneză ”Sakura”), Mirai Fukawa (Japan Foundation/Universitatea din București), Yasuhiro Marui (Universitatea Româno-Americană), Elena Măzăreanu (Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”), Mitsuaki Morita (Școala Japoneză ”Sakura”), Oana Păvăloiu (Școala Japoneză ”Sakura”), Ruxandra Raianu (Universitatea din București), Andreea Sion (Universitatea Hyperion), Veronica Spiridon (Universitatea ”Spiru Haret”).

Atelierele de cultură au fost gândite, organizate și susținute după cum urmează: Anca Focșeneanu (Universitatea din București) – Nengajo, Mirai Fukawa – Origami, Mitsuaki Morita – Karaoke, Mitsuaki Morita și Yasuhiro Marui – Caligrafie, Veronica Spiridon – Furoshiki. Domnii Yamamoto și Sasaki de la Clubul de Kendo ”IKADA” din București au susținut un atelier și o demonstrație de Kendo.

Vă mulțumim tuturor și sperăm să ne revedem la anul!

Vacanță plăcută!

INFORMAŢII ACTUALIZATE

FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ȘCOLII DE VARĂ VA AVEA LOC LUNI, 23 IULIE, DE LA ORA 9:00, ÎN SALA DE FESTIVITĂȚI A C.N. ION CREANGĂ. LA DESCHIDERE VA PARTICIPA ȘI DL. NATSUO AMEMIYA, AMBASADORUL JAPONIEI ÎN ROMÂNIA.

ACCESUL ÎN CLĂDIREA C.N. ION CREANGĂ SE VA FACE DOAR PE BAZA PREZENTĂRII UNUI DOCUMENT DE IDENTITATE (buletin/carte de identitate/permis de conducere/carnet de elev vizat la zi etc.). ACEASTĂ REGULĂ SE VA APLICA PE TOATĂ DURATA CURSURILOR, AȘA ÎNCÂT VĂ RUGĂM SĂ AVEȚI ASUPRA DVS. ACTUL DE IDENTITATE ÎN FIECARE ZI.

Găsiți mai jos lista cu participanții la școala de vară și repartizarea lor pe grupe. Dacă există persoane care au achitat taxa și nu se regăsesc pe listă, vă rugăm să ne contactați la apjromania@gmail.com: lista actualizata

Programul școlii de vară este de luni până vineri, după cum urmează:

9.30-12.30: cursuri de limbă japoneză (focalizate pe Nihongo Noryoku Shiken)

14.00-16.00: cursuri de limbă și cultură japoneză (fiecare grupă va primi la începutul școlii de vară programul detaliat pentru grupa respectivă)

17-19: activități culturale, după cum urmează: săptămâna I (miercuri – ateliere de nengajo și origami; vineri – demonstrație de Kendo), săptămâna II (luni – karaoke; miercuri – ateliere de caligrafie și furoshiki; vineri – petrecere de final, cu activități japoneze).

Toate materialele de curs necesare vor fi asigurate de APJR. La cursurile de după amiază vom beneficia și de sprijinul personalului japonez din Ambasada Japoniei.

APJR organizează cea de-a treia ediţie a Şcolii de Vară de Limba Japoneză.

  • Perioada: 23 iulie 2012 – 3 august 2012 (10 zile)
  • Numărul maxim de participanţi este de 100 de persoane

În măsura în care vor exista înscrieri pentru a forma o grupă  (8-12 persoane), anul acesta intenționăm să organizăm separat activități pentru copii (8-12 ani, nivel începător zero). Programul pentru grupa de copii va fi diferit de cel pentru restul cursanților, adresându-se nevoilor și abilităților specifice vârstei.

  • Taxa de participare: 200 RON
  • Locul de desfăşurare: Colegiul Naţional ”Ion Creangă” (Strada Cuza-Vodă, nr. 41, sector 4, Bucureşti)

Vă rugăm ca în emailul de înscriere să specificați: numele și prenumele, nivelul actual de japoneză (vă puteți ghida după nivelurile de la Nihongo nouryoku shiken), vârsta, instituția de care aparțineți.

Întrucât numărul de locuri este limitat, admiterea se va face în ordinea înscrierilor (după data de trimitere a emailului). După încheierea perioadei de înscriere vom afișa lista participanților înscriși și veți avea la dispoziție 5 zile pentru efectuarea plății. Dacă nu efectuați plata în acest interval, locul va fi acordat altei persoane.

  • Cursurile se vor desfășura atât dimineața, cât și după amiaza și vor include pregătire pentru Nihongo Nouryoku Shiken, conversație, cursuri cu teme speciale (de exemplu: cum se scrie un email, lectură din texte literare/jurnalistice/manga etc., )
  • Serile vor fi dedicate activităților culturale (karaoke, vizionare de filme, jocuri japoneze, workshop-uri etc).
  • Profesorii români care predau la școala de vară au urmat studii sau stagii de pregătire în Japonia și sunt cadre didactice cu experiență în predarea limbii și culturii japoneze.

ATENŢIE!

–          Nu se va accepta mutarea de la un nivel la altul sau dintr-o grupă în alta decât în cazuri excepţionale

–          Taxa nu se restituie în cazul în care nu mai participaţi deloc sau participaţi doar parţial la cursuri

–          APJR nu asigură cazarea sau masa participanţilor la şcoala de vară

–          Toate informaţiile necesare vor fi publicate pe site-ul APJR (https://apjr.wordpress.com/), astfel încât să nu fiţi nevoiţi să ne trimiteţi întrebări suplimentare. Vă rugăm să consultați site-ul APJR, întrucât informațiile despre școala de vară vor fi actualizate permanent.

Conceptul, conținutul și structura școlii de vară de limba japoneză 2012 aparțin APJR și nu pot fi folosite de alte persoane sau asociații decât cu acordul scris al APJR.

VĂ AŞTEPTĂM

   ( ^_^)

Publicitate

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: