INFORMAȚII ACTUALIZATE DESPRE NIHONGO NOURYOKU SHIKEN

1. Detalii privind desfăşurarea examenului

Examenul se va desfăşura la Universitatea Româno-Americană din Bd. Expoziţiei nr. 1B, sector 1 (harta aici.) Mijloacele de transport în comun cele mai convenabile pentru a ajunge la Universitatea Româno-Americană sînt tramvaiul 41 şi autobuzele 105 şi 330 (staţia Piaţa Presei).

Intrarea în săli se va face începînd cu ora 9:00, iar examenul propriu-zis va începe la ora 10:00. Vă rugăm să nu veniți mai devreme de ora 9, întrucît accesul în clădire nu va fi permis și veți fi nevoiți să așteptați afară, indiferent de condițiile meteo.

N1 şi N2 au două secţiuni, iar N3, N4 şi N5 cîte trei – între secţiuni va exista cîte o pauză de 10 sau 15 minute, în funcţie de nivel. (Pentru detalii cu privire la durata secţiunilor, consultaţi site-ul oficial.) Programul detaliat pentru fiecare nivel – incluzînd şi pauzele – va fi afişat la intrarea în clădire, pe tablă şi pe uşa fiecărei săli.

Repartizarea pe săli a candidaţilor a fost făcută în ordinea numerelor de înregistrare de pe voucher. În dimineaţa examenului, reprezentanţii comitetului de organizare se vor afla la intrare şi vor îndruma fiecare candidat către sala unde este repartizat; de asemenea, pe uşile sălilor vor fi afişate liste cu numerele de ordine ale candidaţilor din sala respectivă. Dacă aveţi probleme cu găsirea sălii unde aţi fost repartizaţi, întrebaţi unul dintre membrii comitetului de organizare (pe care îi puteţi identifica uşor după ecuson).

Nu uitaţi să aveţi la dumneavoastră, în ziua examenului, voucher-ul şi un document de identitate valabil (CI / BI / paşaport/permis de conducere/legitimație de elev/student vizată la zi/certificat de naștere – pentru candidații cu vârsta sub 14 ani)! Verificarea voucher-ului şi a actului de identitate se va face atît la parter, la intrarea în clădire, cît şi la intrarea în sala unde aţi fost repartizat. Prin urmare, vă rugăm să le păstraţi la îndemînă pentru a uşura acest proces de verificare.

2. Detalii despre vouchere

AJPR a încheiat procesul de distribuire a voucher-elor. Candidaţii din București care nu și-au ridicat voucher-ul în perioada în care a funcționat Biroul Nouryoku Shiken pot să mai facă acest lucru în data de 1 decembrie (sâmbătă), între orele 13-13.30, la parterul Universității Româno-Americane.

Candidații din provincie care s-au înscris individual vor putea să îşi ridice voucher-ul în dimineața examenului  (2 decembrie) între 8.45 – 9.15.  APJR va amenaja în holul de la intrarea în Universitatea Româno-Americană un birou special pentru ridicarea voucher-elor. Vă rugăm să vă prezentați la acest birou la ora 8.40!

NB: dacă, din diverse motive, nu aveţi voucher-ul la dumneavoastră în ziua examenului (pierdut de poştă / distrus / uitat etc.), nu vă impacientaţi – pentru fiecare candidat există cîte o copie a voucher-ului pe baza căreia se poate susţine examenul fără probleme. Fireşte, asta nu înseamnă să neglijaţi originalul voucher-ului – vă rugăm, aşadar, să nu îl uitaţi!

3. Precizări finale

a) În afară de actul de identitate și de voucher, la examen mai aveți nevoie de următoarele lucruri:

–          creion (ATENȚIE: Folosirea creioanelor mecanice nu este permisă!)

–          gumă de şters

–          ascuţitoare.

La examen este interzisă folosirea altor instrumente de scris (pix, stilou etc.).  Dacă nu aveţi aceste obiecte, ele vă vor putea fi înmînate de către supraveghetori din rezerva APJR. În timpul examenului, nu veţi avea voie să păstraţi pe / lîngă bancă decît creion, ascuţitoare, gumă de şters, o sticlă de apă / suc şi un pachet de şerveţele. Toate celelalte bagaje (inclusiv hainele) vor trebui depuse în spaţiile special amenajate în fiecare sală.

b) Folosirea telefoanelor mobile şi a oricăror altor aparate electronice (inclusiv ceasuri electronice) este total interzisă. La intrarea în sală, supraveghetorii vă vor cere să scoateţi bateria telefonului mobil pentru a evita o declanşare accidentală a unei alarme / sonerii etc. – vă rugăm să respectaţi instrucţiunile lor. Dacă aveți telefoane de tip iPhone, ale căror baterii nu pot fi scoase, acestea se vor preda unui reprezentant APJR și vor fi păstrate la Sediul central pe toată durata examenului.

Vă reamintim faptul că, dacă în timpul examenului sună un telefon (inclusiv pe vibraţii) sau un ceas, candidatul respectiv va fi eliminat din examen.

c) În fiecare sală va exista un ceas mecanic mare, amplasat astfel încît să fie vizibil din orice parte a sălii. Acela va fi ceasul oficial pentru desfăşurarea examenului.

d) Fiecare sală va avea un responsabil de sală şi 1 – 4 supraveghetori (în funcţie de numărul de candidaţi). Vă recomandăm să ascultaţi cu atenţie explicaţiile şi instrucţiunile pe care le va oferi responsabilul şi să semnalaţi de îndată orice problemă. Nerespectarea instrucțiunilor responsabilului de sală sau ale supraveghetorilor va duce la excluderea dvs. din examen.

e) Vă reamintim că în clădire nu vor avea voie să intre decît candidaţii, nu şi însoţitorii acestora (părinţi, profesori etc.).

f) Nu aveți voie să ieșiți din clădire pe toată durata examenului (inclusiv în pauze). Veţi putea părăsi clădirea numai la terminarea tuturor secţiunilor de examen.

g) FUMATUL ESTE INTERZIS ÎN TOATĂ CLĂDIREA, INCLUSIV ÎN TOALETE! Întrucât nu veţi putea ieşi în timpul examenului, vă rugăm să respectaţi cu stricteţe această interdicţie. Nerespectarea acestei reguli poate duce la excluderea dvs. din examen!

—————————————————–

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați prin email (nouryokushiken2012@gmail.com). De asemenea, vă rugăm să verificați periodic site-ul APJR!

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: