JLPT (日本語能力試験)

Începând cu anul 2010, APJR se ocupă de organizarea în România a Japanese Language Proficiency Test (Nihongo Nouryoku Shiken), cel mai prestigios examen de atestare a cunoștințelor de limba japoneză, administrat de Japan Foundation în Japonia și în străinătate.

Examenul se organizează în fiecare an în prima duminică a lunii decembrie, însă înscrierile în România au loc de obicei în ultima parte a lunii septembrie. Rezultatele examenului sunt în general comunicate la începutul lunii martie a anului următor. În ultimii doi ani numărul de participanți la examen a depășit 400 de persoane, ceea ce confirmă popularitatea și relevanța acestuia pentru cei care studiază limba japoneză.

Detalii despre nivelurile la care vă puteți înscrie, precum și câteva modele de subiecte se găsesc pe site-ul oficial al examenului:

http://www.jlpt.jp/e/

Ca urmare a demersului Asociației Profesorilor de Limba Japoneză din România, începând cu anul școlar 2013-2014, examenul de atestare a cunoștințelor de limbă japoneză (Nihongo Nouryoku Shiken/Japanese Language Proficiency Test) este acum inclus în lista examenelor cu recunoaștere internațională care pot fi echivalate cu proba de evaluare a competenței lingvistice în limba japoneză din cadrul examenului de bacalaureat (Ordinul nr. 4932/29.08.2013, Anexa nr. 1). Nivelul minim care poate fi echivalat este N3. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educației Naționale: http://www.edu.ro/index.php/articles/20782 .

Anexa 1_lista modificata_examene_limba -2013-1-page-5

Publicitate

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: