Programul Hakuho

Din 2008, APJR coordonează în România programul Hakuho Scheme for a Global Children’s Japanese Language Network, program care se adresează profesorilor care predau limba japoneză la ciclurile gimnazial şi liceal şi elevilor acestora.

Programul, desfăşurat pe o perioadă de trei ani, are patru etape:

  1. Training Program in Japan for Overseas Teachers – un profesor de la instituţia din România selectată în program urmează un curs de pregătire de două săptămîni la Centrul de la Urawa al Japan Foundation.
  2. Japan Experience Program for Overseas Children – un grup de patru elevi (însoţiţi de profesor) de la instituţia din România călătoresc în Japonia şi, timp de două săptămîni, participă la un program de schimburi culturale cu elevii şi profesorii de la şcoala parteneră din Japonia
  3. Overseas Experience Program for Japanese Children – un grup de patru elevi (însoţiţi de profesor) de la şcoala din Japonia călătoresc în România şi, timp de două săptămîni, participă la un program de schimburi culturale cu elevii şi profesorii de la instituţia parteneră din România.
  4. „HGN” Web Program – comunicare pe internet între profesorii şi elevii japonezi şi români participanţi la program prin intermediul unui portal dedicat (HGN).

În principiu, perioada de înscriere pentru prima etapă a programului este jumătatea lunii mai-jumătatea lunii iunie în fiecare an . Actele necesare pentru înscriere se depun, în România, la APJR, care le centralizează şi le trimite apoi în Japonia pentru evaluarea finală.

Pînă acum, din România au fost selectate să participe la acest program trei instituţii unde se predă limba japoneză: Şcoala Generală nr. 93 „Emil Racoviţă” (Prof. Lavinia Barbu), Colegiul Naţional „Ion Creangă” (Prof. Andrada Bărbulescu) și Școala 195 (Prof. Mariana Chelaru).

Pe site-ul APJR vor fi prezentate informaţiile despre înscriere de îndată ce acestea vor fi trimise de către Fundaţia Hakuho.

Alte detalii cu privire la program se găsesc pe site-ul Hakuho Foundation.

Publicitate

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: